Workshops leerlijn technieken en materialen
Samen met je schoolteam zicht krijgen op leerlijnen beeldend en alle technieken onder de knie krijgen? Dat kan in deze zeer praktische workshops.
Wil jij een kwaliteitsslag maken binnen beeldend onderwijs, zicht hebben op materialen en de mogelijkheden daarvan. Leerlijnen van materialen kennen en kunnen. Eigenvaardigheid en ontdekkend leren als leerkracht.
Hoe geef je met die materialen een goede instructie
Leerlijnen materialen voor beeldend onderwijs inzichtelijk Veel leerkrachten hebben het gevoel dat ze onvoldoende kennis en vaardigheden hebben in de beeldende technieken. Ze worden daar onzeker van. Daarom heeft Arti-tof 5 verschillende workshops ontwikkeld waarin je inzicht krijgt in de leerlijn van een specifieke techniek voor groep 1 t/m 8. Vragen die aan bod komen: Wat moeten de leerlingen per leerjaar leren? En, indien de school inzet op een doorlopende leerlijn m.b.t technieken, wat zouden ze al moeten kunnen en kennen in een specifiek leerjaar? Daarnaast doorloop je als leerkracht zelf alle technieken waardoor je volop kunt oefenen. Bij elke techniek worden lessuggesties geven.
Behalve de eigen vaardigheid en het inzicht in leerlijnen is er ook aandacht voor de begeleiding. Hoe begeleid je leerlingen in een specifieke techniek? Welke vragen stel je? Hoe leg je de techniek uit? Aan het eind van de workshop heb je alles in huis om de volgende dag met je leerlingen aan de slag te gaan.
Workshop 1

- Potlood
- Kleurpotloden
- Viltstiften
- Oliepastels
- Houtskool
- Pen en inkt
- Balpen
Zo gaan de workshops
Inzichtelijk wat de leerlijn is door de schooljaren heen.
Alle technieken zelf doorlopen van groep 1 t/m 8
Leren hoe je de instructie juist geeft mbt materiaalgebruik
doelstellingen helder hebben na de workshop
Concrete lesideeen omtrent de leerlijn krijgen, andere dag toe te passen in de groep
Workshop 2

- Verf
- Collage met papier
- Schilderen met verf
- Schilderen met waterverf
Workshop 3

- Papier
- Metaaldraad
- Kosteloos materiaal
- Half ruimtelijk en ruimtelijk
Workshop 4

- Stempelen
- Druktechnieken
Gedurende de training komen de technieken en materialen waar jij je onzeker bij voelt aan de orde.
Workshop 5

- Klei
- Keramiek
- Papier-maché
- Deeg
Inclusief
elke workshop los in te kopen
hand-out
Tijden
Ma t/m do
2,5 uur
Tijden in overleg
Kosten
€600 per workshop
Voor het hele team geschikt
excl reiskosten en materialen
in company
Aanvraag workshop leerlijnen materialen in je school
Submit your review | |
Wat een energie straal jij af in je manier van lesgeven, heel leerzaam om alles zelf te mogen ervaren en waardevol door de tips die je meegeeft om te gebruiken in je eigen lessen.
Bedankt, ik kijk nu al uit naar de volgende les.
Workshops klei, potlood, verf gevolgd. Leuk om zelf bezig te zijn en de materialen en technieken te ervaren. In korte tijd doe je een heleboel ideeën op die gelijk toepasbaar zijn in de groep. Daarnaast krijg je ook een aantal praktische tips om tijdens je lessen beeldende vorming te gebruiken.
Workshop 1: het was leuk om de technieken van 'eenvoudige' materialen te leren kennen, zelf uit te proberen en te ontdekken dat je dit ook in je klas zo kunt doen, nog voordat je de kinderen een 'echte' opdracht geeft. Handige tips (gewoon krijt ipv het dure pastelkrijt). Schaf verschillende hardheden van grijze potloden aan, dit kost niet veel geld en geeft een heel leuk resultaat.
Uitgewerkte lesideeën mocht je meenemen. Tijd te kort om met alle matrialen te werken, dat was wel jammer.
Workshop klei, workshop potlood/pastel/houtskool en workshop druktechniek (komt nog) gevolgd. Leuk om zelf ook weer eens bezig te zijn met deze materialen en weer inspiratie op te doen voor in je groep. Tijdens het zelf proberen krijg je voldoende tips en ideeën voor in je klas. Workshops worden op een enthousiaste manier gebracht, zeker de moeite waard!