Neem contact op

Workshops leerlijn technieken en materialen

Samen met je schoolteam zicht krijgen op leerlijnen beeldend en alle technieken onder de knie krijgen? Dat kan in deze zeer praktische workshops.

Wil jij een kwaliteitsslag maken binnen beeldend onderwijs, zicht hebben op materialen en de mogelijkheden daarvan. Leerlijnen van materialen kennen en kunnen. Eigenvaardigheid en ontdekkend leren als leerkracht.

Hoe geef je met die materialen een goede instructie 

Leerlijnen materialen voor beeldend onderwijs inzichtelijk Veel leerkrachten hebben het gevoel dat ze onvoldoende kennis en vaardigheden hebben in de beeldende technieken. Ze worden daar onzeker van. Daarom heeft Arti-tof 5 verschillende workshops ontwikkeld waarin je inzicht krijgt in de leerlijn van een specifieke techniek voor groep 1 t/m 8. Vragen die aan bod komen: Wat moeten de leerlingen per leerjaar leren? En, indien de school inzet op een doorlopende leerlijn m.b.t technieken, wat zouden ze al moeten kunnen en kennen in een specifiek leerjaar? Daarnaast doorloop je als leerkracht zelf alle technieken waardoor je volop kunt oefenen. Bij elke techniek worden lessuggesties geven.

Behalve de eigen vaardigheid en het inzicht in leerlijnen is er ook aandacht voor de begeleiding. Hoe begeleid je leerlingen in een specifieke techniek? Welke vragen stel je? Hoe leg je de techniek uit? Aan het eind van de workshop heb je alles in huis om de volgende dag met je leerlingen aan de slag te gaan.

Workshop 1

IMG_5210
 • Potlood
 • Kleurpotloden
 • Viltstiften
 • Oliepastels
 • Houtskool
 • Pen en inkt
 • Balpen

Zo gaan de workshops

Inzichtelijk wat de leerlijn is door de schooljaren heen.

Alle technieken zelf doorlopen van groep 1 t/m 8

Leren hoe je de instructie juist geeft mbt materiaalgebruik

doelstellingen helder hebben na de workshop

Concrete lesideeen omtrent de leerlijn krijgen, andere dag toe te passen in de groep

Workshop 2

IMG_6588
 • Verf
 • Collage met papier
 • Schilderen met verf
 • Schilderen met waterverf

Workshop 3

IMG_5009
 • Papier
 • Metaaldraad
 • Kosteloos materiaal
 • Half ruimtelijk en ruimtelijk

Workshop 4

IMG_7970
 • Stempelen
 • Druktechnieken

Gedurende de training komen de technieken en materialen waar jij je onzeker bij voelt aan de orde.

Workshop 5

image
 • Klei
 • Keramiek
 • Papier-maché
 • Deeg

Inclusief

elke workshop los in te kopen

hand-out 

Tijden

Ma t/m do

2,5 uur

Tijden in overleg

Kosten

€600 per workshop
Voor het hele team geschikt
excl reiskosten en materialen

in company

Reviews

Ik wens ieder team toe dat ze gaan ontdekken dat je zicht hebt op de leerlijnen mbt de materialen. Dat iedere leerkracht weer passie heeft voor beeldend onderwijs omdat ze zelf geleerd hebben in technieken en kennis van materialen hebben gekregen na deze workshopmiddag:  houtskool, potlood, wasco en softpastels. Ongekend dat je daar zoveel meer mee kan doen dan we tot nu toe inzetten!

Rian

 Lekker concreet, direct toepasbaar de andere dag in mijn groep,

Lekker ook zelf met je handen in de klei en ervaren. Een grote meerwaarde!

Monique

Echt een verrassing hoe makkelijk je meer uit je les kan halen na zo’n workshopmiddag Heldere eenvoudige opdrachten die ik direct toe kon uitproberen, beleven en morgen kan toepassen. Borging van leerstof door een mooie leerlijn binnen de school die er nu zeker gaat komen. Hele team enthousiast en overtuigd. Zo leuk en top! Blij mee als icc-er!

Deborah

Aanvraag workshop leerlijnen materialen in je school

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Schoolnaam

  Straatnaam en huisnummer

  Postcode

  Woonplaats

  Voorkeur voor workshop nr
  [textarea]

  Graag op de volgende datum of dag:
  [textarea]

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  Workshop leerlijn materialen en technieken
  Average rating:  
   4 reviews
   by Judith
  Wat een fijne leuke les!

  Wat een energie straal jij af in je manier van lesgeven, heel leerzaam om alles zelf te mogen ervaren en waardevol door de tips die je meegeeft om te gebruiken in je eigen lessen.
  Bedankt, ik kijk nu al uit naar de volgende les.

   by Lydia

  Workshops klei, potlood, verf gevolgd. Leuk om zelf bezig te zijn en de materialen en technieken te ervaren. In korte tijd doe je een heleboel ideeën op die gelijk toepasbaar zijn in de groep. Daarnaast krijg je ook een aantal praktische tips om tijdens je lessen beeldende vorming te gebruiken.

   by Mirjam
  gewerkt met potlood/pastel en houtskool

  Workshop 1: het was leuk om de technieken van 'eenvoudige' materialen te leren kennen, zelf uit te proberen en te ontdekken dat je dit ook in je klas zo kunt doen, nog voordat je de kinderen een 'echte' opdracht geeft. Handige tips (gewoon krijt ipv het dure pastelkrijt). Schaf verschillende hardheden van grijze potloden aan, dit kost niet veel geld en geeft een heel leuk resultaat.
  Uitgewerkte lesideeën mocht je meenemen. Tijd te kort om met alle matrialen te werken, dat was wel jammer.

   by Marieke Sapulete

  Workshop klei, workshop potlood/pastel/houtskool en workshop druktechniek (komt nog) gevolgd. Leuk om zelf ook weer eens bezig te zijn met deze materialen en weer inspiratie op te doen voor in je groep. Tijdens het zelf proberen krijg je voldoende tips en ideeën voor in je klas. Workshops worden op een enthousiaste manier gebracht, zeker de moeite waard!