Neem contact op

Spreek je UIT

Wat er in je zit en wat je laat zien,
het staat niet in verhouding met elkaar.

Deelnemers maken hun eigen levensverhaal op of een onderwerp/boodschap die ze graag met de wereld willen delen.

Spreek je UIT: een uniek creatief en sociaal multicultureel project
Deelnemers maken hun eigen levensverhaal op of een onderwerp/boodschap die ze graag met de wereld willen delen.

Podcast

Bedrijven

Laat elke werknemer eens zijn verbondenheid met het bedrijf onder woorden brengen via een podcast of laat ze een afscheidstekst in spreken voor iemand die met pensioen gaat! Of naar welk proces je ook benieuwd bent binnen je bedrijf! Deelnemers leren er op ICT van alles bij! Mooi document voor het bedrijf

Training NT 1 en NT2

Deelnemers maken hun eigen podcast via een app op hun mobiel. Hierbij leren ze een goed verhaal te maken in het Nederlands met een inleiding, kern en slot. Daarnaast leren nieuwkomers veel woorden bij, horen ze zichzelf terug hoe ze spreken en waar de woorden/klanken nog niet helemaal goed gaan.  Ze gaan vaak door met deze activiteit na de cursus, omdat ze dit zelf kunnen en dus meer durven! Laaggeletterden leren structuur aan te brengen aan een verhaal en oefenen eveneens met de digitale app om dit optimaal te gebruiken.

Een podcast van een deelnemer

Beeldverhaal

Door de koppeling van de podcast met beeld te maken, vraag je andere woorden en termen te gebruiken om iets te kunnen creëren. Dit breidt hun woordenschat uit, daarnaast vinden ze het heerlijk om zich eens beeldend te uiten en uit te leven. Prachtige praatplaten zijn er tevoorschijn gekomen. Deze worden in de bibliotheek tentoongesteld met de QR-code van de podcast erbij zodat mensen altijd naar hun verhaal kunnen luisteren gedurende de expositietermijn

Inclusief

5 cursusbijeenkomsten

Benodigde ict materialen

Deskundige begeleiding

4 tot 12 deelnemers 

Wenselijk

Werving van deelnemers

Afgesloten trainingslokaal

Koffie en thee

Beeldendmateriaal (lijstje krijg je)

Wifi

Eventueel : exporuimte na afloop

Tijden

5 bijeenkomsten

In overleg te plannen

Elke bijeenkomst 2,5 uur

Let op: voor bedrijven kan dit ook in een dag als bedrijfsuitje georganiseerd worden!

maximaal 15 personen Uiteraard op 1,5 meter afstand en alle corona-maatregelen!

Reviews

Ik durfde niet vrijuit te spreken. Nu ik deze training heb gevolgd durf ik veel meer. Ik ben zelfs gaan solliciteren, heb mijn diepste wens geuit en Jacqueline heeft geprobeerd me een zetje te geven om die wens uit te laten komen. Ik ben zelfverzekerder geworden. Dank je wel voor deze kans!

Marli

Door steeds terug te luisteren naar je eigen ingesproken verhaal, hoor je zelf wat er niet helemaal goed gaat. Door die specifieke klanken en woorden te oefenen met Jacqueline klinkt je verhaal veel beter. Doordat je aan haar kon vragen hoe zeg je dat ipv steeds verbeterd te worden ga je meer durven en dus meer leren. Heel fijn en gezellig was dit om te doen. Ook een beeldverhaal maken was bijzonder. Ik wist dat ik dit leuk vond maar nu ga ik dit vaker doen.

Berran

Ik leer van Jacqueline tijdens de training allemaal woorden die te maken hebben met de opleiding die ik ook volg, nl jeugdtrainer worden. Dat wil ik heel graag maar ik moet steeds dingen vertellen en uitleggen wat ik lastig vind. Zij helpt mij met de opdrachten op te zetten en om ze goed uit te spreken waardoor ik steeds een stap verder kom met mijn opleiding als jeugdtrainer. Daarnaast leren we veel van elkaar en van het feit dat het zinvol is om ook nederlands onderling te spreken, zoeken naar woorden en alternatieven te verzinnen.

Mohammed

Aanvraag training Spreek je UIT

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Instelling

  Straatnaam en huisnummer

  Postcode

  Woonplaats

  Heeft u een specifieke vraag?

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel
  Create your own review
  Arti-Tof
  Average rating:  
   0 reviews