Eigenvaardigheid

Één woensdagmiddag per maand om jouw creativiteit met tekenen en schilderen te ontdekken, uit te diepen, op te halen.

Ben jij als leerkracht soms wat onzeker over je eigen kunnen? Aan de hand van opdrachten maak je kennis met uiteenlopende schilderstijlen, materialen en technieken. Er is ook genoeg ruimte voor eigen inbreng en keuzes. Afsluitend met een drankje en wat lekkers, evalueren we elkaars werk. Uiteraard is er een koppeling naar je onderwijs maar jouw ontwikkeling van vaardigheden staat centraal!

Jij staat centraal dus je mag ook kiezen wat je allemaal wilt leren en ontdekken

Ontdekken

 Je krijgt een grote variëteit aan materialen en technieken die je kan uitproberen. Wil je ontdekken hoe je de verschillende materialen kunt toepassen dan kan dat in deze cursus.

Abstract

Abstract is lastiger dan sommige mensen denken. Je kan natuurlijk zomaar wat verf smeren maar of dat de lading dekt van een goed abstract werk… Bij 10x abstract leer je op diverse wijzen een abstract werk opbouwen.

Landschap

Landschappen schilderen is superleuk om te doen! De diversiteit is groot. Vele technieken en de verschillende materialen waarin je kan uitwerken komen aan de orde.

Waarneming

Objecten in de ruimte vangen in het platte vlak is een kunst op zich! Goed kijken is essentieel en soms ook nog best lastig. Wil jij dit graag oefenen? Dan kan dat bij deze cursus.

Grote opdracht

Interessanter is soms om wat langer aan een werk te werken, meerdere avonden. Dus complexere opdrachten en technieken krijgen hier een kans. Proces wordt belangrijker dan product (resultaat).

Portret

Weten hoe een portret is opgebouwd. Welke regels er zijn en hoe maak je het nu lijkend op de persoon die je wilt natekenen of schilderen? (Wellicht wil je hier eens proeven of je vaardigheden uit te diepen en is dit dan ook een van jouw keuze)

Inclusief

10 cursusbijeenkomsten

Benodigde kunstzinnige materialen

Deskundige begeleiding

Onbeperkt koffie/thee

6 – 10 personen

Tijden

Woensdagmiddag 14:00 – 16:30

Op eigen school in overleg

Kosten

Cursusjaar loopt van september t/m juni.

€310 volledig cursusjaar per leerkracht.

 

Reviews

Wat een cadeautje dat ik onder werktijd heerlijk in het atelier van Jacqueline mocht werken aan mijn eigen vaardigheid. Tussen de opdrachten door werd soms wel de koppeling gemaakt naar het lesgeven op school. Ik durf meer met mijn beeldende lessen nu, maar ik heb weer geleerd hoe je kan genieten en soms kan worstelen met opdrachten. Dat is voor kinderen net zo natuurlijk en daardoor kan ik ze net iets beter gaan begeleiden. Ik weet het weer!

Anneke

Soms ervaar je tijdens het schilderen emoties en dat hebben kinderen ook. Het is heerlijk dat je nu zelf jezelf helemaal mag verliezen in een opdracht. Lekker spelen en loslaten!

Inge

Aanmelden eigenvaardigheid leerkrachten

  Voornaam Achternaam E-mailadres Telefoonnummer
  Instelling/Bedrijf Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats

  Heeft u een specifieke vraag?  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  Eigenvaardigheid
  Average rating:  
   16 reviews
   by Liesbeth

  We hebben gewerkt aan technieken, opdrachten gekregen maar zeker ook keuzes gekregen. Rustig, fijn ruim atelier. Je werkt aan dat wat bij je past. Jouw vraagstelling komt aan bod. Je kan in stilte werken maar zeker ook een fijn gesprek voeren. Goed om ook te ontspannen.

   by anoniem
  lef

  Ik vond het fijn om te leren durven met kleur en kwast. de resultaten waren niet zo, maar de weg was prima. Ik heb ook ervaren wat er met kinderen gebeurt wanneer zij ook niet zo goed overweg kunnen met de opdracht en de materialen. Hoe ze dan toch plezier hieraan kunnen beleven en technieken leren.

   by Eric van den Heiligenberg
  Eigenvaardigheid OBS de Klimroos

  Ik heb nieuwe elan gekregen om het tekenen en schilderen opnieuw op te pakken. Ik heb de opbouw van een werkstuk geleerd en diverse technieken geoefend, die een werkstuk meer cachet geven. Dit alles onder deskundige en gezellige begeleiding van Jacqueline

   by Annelies Verhoef
  Uitdagend

  Ik heb geleerd mijn eigen vaardigheid serieus te nemen en daar ruimte voor te pakken. Jacqueline kon goed ondersteunen en me daarin uitdagen

   by Mirjam van Wessel- den Haan
  Eigenvaardigheid OBS de Klimroos

  Het was gezellig, ontspannen en ik vond vooral de livelessen heel erg waardevol. Vooral het schilderen van water heb ik veel uitgeprobeerd en veel van geleerd. Met een waaierpenseel, niet veel meegewerkt. Je geeft goede feedback, helpt me op weg als ik vastloop Jacqueline. Ik heb je lessen als heel fijn ervaren.
  Ik hoop dat de school dit nog eens faciliteert!

   by anoniem
  eigenvaardigheid

  Vond de avonden waarbij gestart werd met informatie over schilders en stijlen, heel interessant en dan aansluitend een opdracht hierbij, heel fijn. Ook de keuzeopdracht hierbij. Heel ontspannend en tevens veel geleerd. Heerlijk rustig! Bedankt voor je lessen Jacqueline.

   by anoniem
  Eigenvaardigheid vanuit MeerMoerdijk

  Heerlijk ontspannen! Gezellig en leerzaam

   by Marjolein Lips
  Fijn!

  Ondanks dat ik geen natuurtalent ben op kunstzinnig gebied toch de uitdaging aan gegaan en de cursus gevolgd. Ik heb geleerd dat niks moet en alles mag! Het gevoel van te moeten presteren is duidelijk net een vereiste bij Jacqueline. Daardoor wordt de prestatie grappig genoeg beter dan je zelf verwacht! Jacqueline is een erg fijn mens om van te leren!

   by Janneke van Baren
  2 jaar Eigenvaardigheid MeerMoerdijk

  Ik heb nieuwe technieken geleerd, ben tegen mijn grenzen aangelopen maar gelukkig is daar altijd Jacqueline die me dan weer op weg helpt!

   by Janneke
  Eigenvaardigheid

  Heerlijk!! Een middag helemaal voor jezelf. Niks moet, alles mag. Ontspannen schilderen. Positieve feedback. Stimulerend commentaar. Niet om je heen kijken, het is geen groepsproces, het hoeft niet af, alles wat je doet is goed, of kan aangepast worden.
  Kortom, een aanrader.
  Janneke

  Page 1 of 2:
  «
   
   
  1
  2
   
  »