Neem contact op

Eigenvaardigheid

Één woensdagmiddag per maand om jouw creativiteit met tekenen en schilderen te ontdekken, uit te diepen, op te halen.

Ben jij als leerkracht soms wat onzeker over je eigen kunnen? Aan de hand van opdrachten maak je kennis met uiteenlopende schilderstijlen, materialen en technieken. Er is ook genoeg ruimte voor eigen inbreng en keuzes. Afsluitend met een drankje en wat lekkers, evalueren we elkaars werk. Uiteraard is er een koppeling naar je onderwijs maar jouw ontwikkeling van vaardigheden staat centraal!

Jij staat centraal dus je mag ook kiezen wat je allemaal wilt leren en ontdekken

Ontdekken

 Je krijgt een grote variëteit aan materialen en technieken die je kan uitproberen. Wil je ontdekken hoe je de verschillende materialen kunt toepassen dan kan dat in deze cursus.

Abstract

Abstract is lastiger dan sommige mensen denken. Je kan natuurlijk zomaar wat verf smeren maar of dat de lading dekt van een goed abstract werk… Bij 10x abstract leer je op diverse wijzen een abstract werk opbouwen.

Landschap

Landschappen schilderen is superleuk om te doen! De diversiteit is groot. Vele technieken en de verschillende materialen waarin je kan uitwerken komen aan de orde.

Waarneming

Objecten in de ruimte vangen in het platte vlak is een kunst op zich! Goed kijken is essentieel en soms ook nog best lastig. Wil jij dit graag oefenen? Dan kan dat bij deze cursus.

Grote opdracht

Interessanter is soms om wat langer aan een werk te werken, meerdere avonden. Dus complexere opdrachten en technieken krijgen hier een kans. Proces wordt belangrijker dan product (resultaat).

Portret

Weten hoe een portret is opgebouwd. Welke regels er zijn en hoe maak je het nu lijkend op de persoon die je wilt natekenen of schilderen? (Wellicht wil je hier eens proeven of je vaardigheden uit te diepen en is dit dan ook een van jouw keuze)

Inclusief

10 cursusbijeenkomsten

Benodigde kunstzinnige materialen

Deskundige begeleiding

Onbeperkt koffie/thee

6 – 10 personen

Tijden

Woensdagmiddag 14:00 – 16:30

Op eigen school in overleg

Kosten

Cursusjaar loopt van september t/m juni.

€310 volledig cursusjaar per leerkracht.

 

Reviews

Wat een cadeautje dat ik onder werktijd heerlijk in het atelier van Jacqueline mocht werken aan mijn eigen vaardigheid. Tussen de opdrachten door werd soms wel de koppeling gemaakt naar het lesgeven op school. Ik durf meer met mijn beeldende lessen nu, maar ik heb weer geleerd hoe je kan genieten en soms kan worstelen met opdrachten. Dat is voor kinderen net zo natuurlijk en daardoor kan ik ze net iets beter gaan begeleiden. Ik weet het weer!

Anneke

Soms ervaar je tijdens het schilderen emoties en dat hebben kinderen ook. Het is heerlijk dat je nu zelf jezelf helemaal mag verliezen in een opdracht. Lekker spelen en loslaten!

Inge

Aanmelden eigenvaardigheid leerkrachten

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Instelling/Bedrijf

  Straatnaam en huisnummer

  Postcode

  Woonplaats

  Heeft u een specifieke vraag?

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  Eigenvaardigheid
  Average rating:  
   19 reviews
   by Ellie Preidel
  cursus Eigenvaardigheid

  Heel erg genoten van drie jaar ontdekken, grenzen verleggen, leren kijken naar werk van anderen, opbouwende beoordeling geven, teamleden motiveren, karren gaan trekken maar vooral ontspannen door inspanning. Doen zeg ik...,dit traject aangaan!

   by Pauline van Bohemen
  eigenvaardigheid

  Ik heb afgelopen schooljaar met heel veel plezier meegedaan aan "Eigenvaardigheid" bij Jacqueline Braat.
  Het waren heel fijne, ontspannen woensdagmiddagen.
  Jacqueline had elke maand een andere schilder centraal staan. Hier vertelde ze eerst meer over m.b.v. een PP.
  Daarna gingen we zelf aan de slag, we hadden altijd een keuze uit drie verschillende opdrachten.
  We hebben kennis gemaakt met verschillende materialen en technieken. Ze heeft ons veel persoonlijke aandacht gegeven en tips hoe we iets aan kunnen pakken. Bovenal heel veel inspiratie en naast de tips ook altijd 'tops', waardoor je met een voldaan gevoel weer richting huis ging.

  De manier waarop zij ons als cursisten benaderd, is erg prettig. Het heeft mij ook veel als leerkracht gebracht, nog bewuster zijn in het begeleiden van de kinderen. Vooral de kinderen die het lastig vinden zich creatief te uiten.

  De laatste twee bijeenkomsten hebben we een doek mogen schilderen, naar eigen idee en inzicht. Binnenkort exposeren. Zo gaaf!
  Heel bijzonder om te zien hoe verschillend iedereen te werk is gegaan!

  Ik vind het echt heel tof dat ik dit heb mogen doen bij artitof!!!!

   by Jennyfer

  Begonnen aan de cursus om technieken te verbeteren. Aan de hand van oude en nieuwe meesters werken aan gevarieerde opdrachten. Het is ook een fijn moment om te ontspannen. Want in een drukke week vol met schoolse zaken, geeft een avond schilderen de juiste energie. Het is echt een aanrader

   by Liesbeth

  We hebben gewerkt aan technieken, opdrachten gekregen maar zeker ook keuzes gekregen. Rustig, fijn ruim atelier. Je werkt aan dat wat bij je past. Jouw vraagstelling komt aan bod. Je kan in stilte werken maar zeker ook een fijn gesprek voeren. Goed om ook te ontspannen.

   by anoniem
  lef

  Ik vond het fijn om te leren durven met kleur en kwast. de resultaten waren niet zo, maar de weg was prima. Ik heb ook ervaren wat er met kinderen gebeurt wanneer zij ook niet zo goed overweg kunnen met de opdracht en de materialen. Hoe ze dan toch plezier hieraan kunnen beleven en technieken leren.

   by Eric van den Heiligenberg
  Eigenvaardigheid OBS de Klimroos

  Ik heb nieuwe elan gekregen om het tekenen en schilderen opnieuw op te pakken. Ik heb de opbouw van een werkstuk geleerd en diverse technieken geoefend, die een werkstuk meer cachet geven. Dit alles onder deskundige en gezellige begeleiding van Jacqueline

   by Annelies Verhoef
  Uitdagend

  Ik heb geleerd mijn eigen vaardigheid serieus te nemen en daar ruimte voor te pakken. Jacqueline kon goed ondersteunen en me daarin uitdagen

   by Mirjam van Wessel- den Haan
  Eigenvaardigheid OBS de Klimroos

  Het was gezellig, ontspannen en ik vond vooral de livelessen heel erg waardevol. Vooral het schilderen van water heb ik veel uitgeprobeerd en veel van geleerd. Met een waaierpenseel, niet veel meegewerkt. Je geeft goede feedback, helpt me op weg als ik vastloop Jacqueline. Ik heb je lessen als heel fijn ervaren.
  Ik hoop dat de school dit nog eens faciliteert!

   by anoniem
  eigenvaardigheid

  Vond de avonden waarbij gestart werd met informatie over schilders en stijlen, heel interessant en dan aansluitend een opdracht hierbij, heel fijn. Ook de keuzeopdracht hierbij. Heel ontspannend en tevens veel geleerd. Heerlijk rustig! Bedankt voor je lessen Jacqueline.

   by anoniem
  Eigenvaardigheid vanuit MeerMoerdijk

  Heerlijk ontspannen! Gezellig en leerzaam

  Page 1 of 2:
  «
   
   
  1
  2
   
  »