Eigenvaardigheid

Één woensdagmiddag per maand om jouw creativiteit met tekenen en schilderen te ontdekken, uit te diepen, op te halen.

Ben jij als leerkracht soms wat onzeker over je eigen kunnen? Aan de hand van opdrachten maak je kennis met uiteenlopende schilderstijlen, materialen en technieken. Er is ook genoeg ruimte voor eigen inbreng en keuzes. Afsluitend met een drankje en wat lekkers, evalueren we elkaars werk. Uiteraard is er een koppeling naar je onderwijs maar jouw ontwikkeling van vaardigheden staat centraal!

Jij staat centraal dus je mag ook kiezen wat je allemaal wilt leren en ontdekken

Ontdekken

 Je krijgt een grote variëteit aan materialen en technieken die je kan uitproberen. Wil je ontdekken hoe je de verschillende materialen kunt toepassen dan kan dat in deze cursus.

Abstract

Abstract is lastiger dan sommige mensen denken. Je kan natuurlijk zomaar wat verf smeren maar of dat de lading dekt van een goed abstract werk… Bij 10x abstract leer je op diverse wijzen een abstract werk opbouwen.

Landschap

Landschappen schilderen is superleuk om te doen! De diversiteit is groot. Vele technieken en de verschillende materialen waarin je kan uitwerken komen aan de orde.

Waarneming

Objecten in de ruimte vangen in het platte vlak is een kunst op zich! Goed kijken is essentieel en soms ook nog best lastig. Wil jij dit graag oefenen? Dan kan dat bij deze cursus.

Grote opdracht

Interessanter is soms om wat langer aan een werk te werken, meerdere avonden. Dus complexere opdrachten en technieken krijgen hier een kans. Proces wordt belangrijker dan product (resultaat).

Portret

Weten hoe een portret is opgebouwd. Welke regels er zijn en hoe maak je het nu lijkend op de persoon die je wilt natekenen of schilderen? (Wellicht wil je hier eens proeven of je vaardigheden uit te diepen en is dit dan ook een van jouw keuze)

Inclusief

10 cursusbijeenkomsten

Benodigde kunstzinnige materialen

Deskundige begeleiding

Onbeperkt koffie/thee

6 – 10 personen

Tijden

Woensdagmiddag 14:00 – 16:30

Op eigen school in overleg

Kosten

Cursusjaar loopt van september t/m juni.

€310 volledig cursusjaar per leerkracht.

 

Reviews

Wat een cadeautje dat ik onder werktijd heerlijk in het atelier van Jacqueline mocht werken aan mijn eigen vaardigheid. Tussen de opdrachten door werd soms wel de koppeling gemaakt naar het lesgeven op school. Ik durf meer met mijn beeldende lessen nu, maar ik heb weer geleerd hoe je kan genieten en soms kan worstelen met opdrachten. Dat is voor kinderen net zo natuurlijk en daardoor kan ik ze net iets beter gaan begeleiden. Ik weet het weer!

Anneke

Soms ervaar je tijdens het schilderen emoties en dat hebben kinderen ook. Het is heerlijk dat je nu zelf jezelf helemaal mag verliezen in een opdracht. Lekker spelen en loslaten!

Inge

Aanmelden eigenvaardigheid leerkrachten

  Voornaam Achternaam E-mailadres Telefoonnummer
  Instelling/Bedrijf Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats

  Heeft u een specifieke vraag?  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  Eigenvaardigheid
  Average rating:  
   7 reviews
  by Janneke on Eigenvaardigheid
  Eigenvaardigheid

  Heerlijk!! Een middag helemaal voor jezelf. Niks moet, alles mag. Ontspannen schilderen. Positieve feedback. Stimulerend commentaar. Niet om je heen kijken, het is geen groepsproces, het hoeft niet af, alles wat je doet is goed, of kan aangepast worden.
  Kortom, een aanrader.
  Janneke

  by Inge on Eigenvaardigheid
  eigenvaardigheid namens MeerMoerdijk

  In het atelier van Jacqueline, een snoepwinkel vol met prachtige materialen. Eindeloos experimenteren. Even volledig op jezelf gericht bezig zijn. Ervaren dat emotie juist tijdens het schilderen even de vrije hand krijgt. En ergens de hoop dat onderliggende creativiteit naar voren komt. Bewust en onbewust ervaringen meenemen naar je lessen beeldende vorming op school.

  by Ellie on Eigenvaardigheid
  ONTSPANNING door INSPANNING!

  Je komt hiernaartoe, wordt verplicht om echt van je werk weg te gaan, op weg naar het atelier laat je, van lieverlee, je werk achter en ga je je al richten op het project dat je opgepakt hebt.
  Heerlijk je idee uitwerken, het proces laten sturen en aanwijzingen en tips die opbouwend zijn, je gesteund voelen door Jacqueline. Daarna met veel plannen weer richting huis en werk in de klas. Inspiratie ook van collega cursisten.

  by erica on Eigenvaardigheid
  Eigenvaardigheid

  Bezig zijn met andere dingen, oude hobby’s weer oppakken en ook nieuwe technieken leren, het is ook leuk om een vertaalslag te maken naar opdrachten die de leerlingen op school kunnen doen!

  by Annemarie on Eigenvaardigheid
  Eigenvaardigheid

  Heerlijk aan de slag met verf of wat voor materiaal dan ook.. Je uitleven en jezelf tegenkomen en (on-)bewust de vaardigheden meenemen naar de klas. Het was en is genieten tijdens deze middagen.

  by Jennyfer on Eigenvaardigheid
  Eigenvaardigheid MeerMoerdijk

  Door inspanning ontspannen en tegelijkertijd jezelf tegenkomen. Naast deze persoonlijke ontwikkeling komen allerlei technieken en veel verschillende materialen aan bod. Fijn om jezelf op deze manier te ontwikkelen. Heel gezellig ook.

  by Catrien on Eigenvaardigheid
  Eigenvaardigheid

  Je komt hier om nieuwe vaardigheden te leren. Maar vooral ook om te ontspannen. En uit de dagelijkse situatie en in het ‘nu’ aan de slag. Het is fijn om met materialen te mogen experimenteren. Wat ik hier vooral leer is, om af te stappen van de verwachtingen van het eindresultaat en om vooral bezig zijn met het proces. Of je nu een beginnend of gevorderd kunstenaar bent, deze cursus is een aanrader voor iedereen!