Schildercursus 1x in de maand

Een ochtend of avond in de maand om jouw creativiteit met tekenen en schilderen te ontdekken, uit te diepen, op te halen.

Onze 1 x in de maand cursus is wellicht wat voor jou. Aan de hand van opdrachten maak je kennis met uiteenlopende schilderstijlen, materialen en technieken. Er is ook genoeg ruimte voor eigen inbreng en keuzes. Afsluitend met een drankje en wat lekkers, evalueren we elkaars werk.

U kunt bij de schildercursus 1x in de maand kiezen uit (inschrijving mogelijk onderaan de pagina)

Ontdekken

 Je krijgt een groot variëteit aan materialen en technieken die je kunt proberen. Kies ook deze optie als je abstract, landschap, grote opdracht van alles wilt doen in je cursus.

Abstract

Abstract is lastiger dan sommige mensen denken. Je kan natuurlijk zomaar wat verf smeren maar of dat de lading dekt van een goed abstract werk… Bij 10x abstract leer je op diverse wijze een abstract werk opbouwen.

Landschap

Landschappen schilderen is super leuk om te doen! De diversiteit is groot. Vele techieken en  de verschillende materialen waarin je kan uitwerken komen aan de orde.

Waarneming

Objecten in de ruimte vangen in het platte vlak is een kunst op zich! Goed kijken is essentieel en soms ook nog best lastig. Wil jij dit graag oefenen? Dan kan dat bij deze cursus.

Grote opdracht

 Interessanter is soms om wat langer aan een werk te werken, meerdere avonden. Dus complexere opdrachten en technieken krijgen hier een kans. Proces wordt belangrijker dan product (resultaat).

Atelier avond

Atelieravond is voor mensen die zelf willen los gaan en elkaar willen inspireren zonder les, een vaste avond om te schilderen (thuis kom je er misschien niet toe). Mooie stimulans om creatief te blijven.

Inclusief

10 cursusbijeenkomsten

Benodigde kunstzinnige materialen

Deskundige begeleiding

Onbeperkt koffie/thee

Een glas wijn/fris

Cursus momenten

Maandagochtend

Maandagavond

Dinsdagavond

Woensdagavond

Donderdagochtend

Donderdagavond

Kosten

Cursusjaar loopt van september t/m juni.

€310 volledig cursusjaar,
in 2 termijnen te betalen (sept/jan). U kunt ook gedurende het jaar instromen, het lesgeld wordt dan aangepast.

Reviews

Al 4 jaar schilder ik bij Jacqueline . De ene keer een opdracht die dicht bij je ligt, de andere keer een opdracht die je uitdaagt je grenzen te verleggen. Met een gezellig clubje bij elkaar leven we ons uit. Een echt avondje uit. Even in een andere wereld, los van alle dagelijkse beslommeringen. Na afloop (onder het genot van een hapje en een drankje) nog een korte nabeschouwing en vooral heel voldaan naar huis. Hoe mooi kan ’t zijn……..

Margreet

k was op zoek naar het creatieve in mijzelf wat in de loop der jaren toch echt een heel stuk minder is geworden. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn hoofd af en toe eens leeg te maken, iets wat ieder mens nodig heeft vandaar mijn aanmelding.

Bij de eerste les even elkaar leren kennen maar dit gaat erg snel. 10 x per jaar een rondleiding door diverse schilderkunsten en alle facetten die daarbij horen, echt leuk en interessant om dit eens mee te maken. Jacqueline is een bedreven mens met liefde voor haar vak die graag voor haar cursisten klaarstaat maar ze ook in hun waarde laat. Na 3 lessen heb ik nog niet echt de kunstenares in mijzelf gevonden maar ik geniet er wel van, bedankt Jacqueline!

Daan

Op woensdagavond schilder ik 1x per maand in de ateliergroep. Een avondje ontspannen vrij schilderen in een gezellige sfeer. met goede materialen, goed licht, muziekje op de achtergrond en lekkere koffie! Een avondje echt even voor mezelf, waar ik naar uit kijk! Jacqueline geeft je de ruimte om je eigen stijl te ontdekken en is er om je net dat stapje verder te laten nemen. Daardoor blijft het resultaat steeds verrassen!

Emmy

Proefles

Wil jij graag eens deelnemen aan een cursusmoment om te kijken of het wat voor jou is? Prima tegen een vergoeding kan je deelnemen en komen proeven. Daarna beslis je pas of je je inschrijft. Meld je gerust aan en ik neem snel contact met je op wanneer het jouw schikt om deel te nemen.

Inclusief

Benodigde kunstzinnige materialen

Deskundige begeleiding

Onbeperkt koffie/thee

Een glas wijn/fris

Tijden

Kies een moment binnen het aanmeldformulier waarop u een proefles wilt volgen, daarna neem ik contact met u op om de mogelijke data door te geven.

Kosten

De kosten voor een proefles bedragen €35, als u zich aan het einde van de avond inschrijft voor de 1x in de maand cursus krijg je 15 euro korting op het cursusjaar.

Aanmelden 1X in de maand cursus

  Naam E-mailadres Telefoonnummer
  Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats
  Voorkeur onderdeel (momenteel niet van toepassing. Iedere bijeenkomst staat er een kunstenaar centraal en geef ik keuze uit 4 verschillende opdrachten.

  Voorkeur dag proefles
  ivm covid even geen gepland

  ONLINE LES:
  9 maart Dinsdagavond 19:30 - 22:00
  10 maart Woensdagmiddag. 14:00 - 16:30
  10 maart Woensdagavond. 19:30 - 22:00
  8 maart. Maandagochtend 9:00 - 11:30
  8 maart Maandagavond. 19:30 - 21:30

  Voorkeurs lesdag volgend jaar:
  Maandagochtend 9:00 -11:30
  Maandagavond 19:30 - 22:00
  Dinsdagavond 19:30 -22:00
  Woensdagavond 19:30 - 22:00

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  1x in de maand
  Average rating:  
   25 reviews
  by Corry van Dorst on 1x in de maand
  Ontdekkingstocht in kleur

  Plezier en op meerdere vlakken uitdagend dat betekent voor mij het maandelijkse schilderavondje bij Arti-tof. Een ontdekkingstocht in kleur, materiaal en techniek. Dit jaar stonden naast de 'gewone' lessen ook naaktmodeltekenen en schilderen als Pollock op mijn programma. Fantastisch was dat. Wil jij ook op creatieve ontdekkingsreis? Vraag een proefles aan. Je krijgt er geen spijt van!

  by Cindy Hugo on 1x in de maand
  Tijd voor mezelf

  November 2016, de eerste keer dat ik in contact kom met Jacqueline met een mooi resultaat. Een jaartje later een tweede keer en tot mijn verbazing weer een mooi resultaat. Ik begin te denken “Zou dit dan toch niks voor mij zijn?” Ik heb de sprong gewaagd en schreef me in voor de 1x in de maand. Ik heb er nog geen seconde spijt van. 1 maandagochtend per maand is het mijn moment. Beginnen met een kopje koffie en een babbeltje met de andere cursisten en dan aan het schilderen slaan. Een aanrader... twijfel je nog... niet doen... schrijf je snel in.

  by Astrid on 1x in de maand

  Fijne, gezellige schilderavond waarbij je kunt experimenteren met materialen en technieken. Met allerlei verschillende opdrachten waarbij er ruimte is voor je eigen inbreng word je steeds uitgedaagd en gestimuleerd om mooie dingen te maken. Lekker ontspannen creatief bezig zijn met de fijne ondersteuning van Jacqueline. Bedankt voor de afgelopen twee jaren. Komend jaar even te druk helaas, maar als het lukt kom ik daarna weer terug!

  by Mireille on 1x in de maand
  Leerzaam en leuk

  Regelmatig worden met de kinderen de verfpotten en kwasten uit de kast gehaald, toen dacht ik hé, ik ben er eigenlijk best goed in en het is leuk! Hier ga ik wat mee doen. Even googlen en ik kwam bij Jacquline terecht. Zij is echt een vakvrouw en ik heb in 5 lessen enorm veel geleerd. Ik ga er zeker nog mee door.

  by Pierre Bakkenes on 1x in de maand
  Ontspannend inspannend

  Ben gepensioneerd en heb een technische achtergrond. Voor de eerste keer ben ik creatief bezig. Het ontdekken van de verschillende materialen. Lekker ontspannen in een goede sfeer, duidelijke uitleg van Jacqueline en ook nog eens goede koffie. Reden te meer om er nog een jaar aan te plakken. Ik kan het alle creatieve mannen aanraden.

  by Diana de Been on 1x in de maand
  Heerlijk!

  Dit seizoen toch weer begonnen met 1x in de maand creatief bezig zijn. Ik merk duidelijk verbetering met vorige keer. Het wordt echt steeds een beetje beter! En niks zo lekker als op maandagmorgen naar Jacqueline te lopen door de herfstlucht en dan je morgen te beginnen met een bak koffie en een opdracht die meteen je creatieve genen wakker schudt! Bedankt Jacqueline!

  by bianca v Hooijdonk on 1x in de maand
  heerlijk ontspannen

  1 x per maand op woensdagavond naar arti-tof bij Jacqueline eerste keer was ik nog heel onzeker maar voelde me gelijk op mijn gemak super gezellig ook en wat bleek naar 20 jaar nog steeds heerlijk om te doen. Dus ik ga zeker verder eigen inbreng word ook zeker gestimuleerd door Jacqueline. Het is echt mijn avond heerlijk , tot na de zomer maar eerst nog heerlijk de eindopdracht afmaken. Echt een aanrader

  by Maria Egelmeer on 1x in de maand
  Trots

  Sinds februari ben ik gestart met 1x per maand een avond schilderen bij Arti-tof. Ik heb daar ontdekt dat ik verborgen talenten heb en ik ben trots op mezelf!! Ik geniet steeds weer van een avond tijd voor mezelf. Jacqueline helpt me steeds goed op weg, legt uit welke technieken ik kan gebruiken en helpt waar nodig. Voor mij echt een avond genieten. Ik heb me weer aangemeld voor volgend jaar! Bedankt Jacqueline.

  by Emmy on 1x in de maand
  ontspannend aan de slag

  Op woensdagavond schilder ik 1x per maand in de ateliergroep. Een avondje ontspannen vrij schilderen in een gezellige sfeer. met goede materialen, goed licht, muziekje op de achtergrond en lekkere koffie! Een avondje echt even voor mezelf, waar ik naar uit kijk! Jacqueline geeft je de ruimte om je eigen stijl te ontdekken en is er om je net dat stapje verder te laten nemen. Daardoor blijft het resultaat steeds verrassen!

  by Theo on 1x in de maand
  Fantastische proefles

  Een schilderles bij Jacqueline is een bijzondere ervaring. Vanaf het begin neemt ze je mee op reis om jouw talent naar boven te halen. Je kiest een onderwerp en ze begeleidt je met advies, materialen en het uitleggen van techniek. Wat er dan gebeurt is onbeschrijflijk: je ziet het beeld wat je wilde neerzetten voor je ogen ontstaan met de juiste kleuren, het goede perspectief.... gras lijkt echt gras, de lucht is levensecht blauw met witte wolkjes.... bomen lijken in de wind te wuiven.... Het is alsof je in je eigen schilderij staat.
  Vanaf september ga ik op cursus..... ik wil echt veel meer leren.

  Page 1 of 3:
  «
   
   
  1
  2
  3
   
  »