Ter ere van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl, is 2017 uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’.

Voor iedere jaargroep hebben we specifieke opdrachten ontwikkeld. Het is dan ook een erg leuk project met de gehele school aan te werken! Een schoolbreed project dat kan leiden tot een eindexpositie!

Als je goed kijkt en meer weet dan zie je ook meer! Dat geldt met name voor het abstracte werk van Mondriaan. Vandaar ook dat we ons eens gaan verdiepen in het proces van realistisch naar abstract werken dat hij doorlopen heeft.

Verwondering, waardering en begrip voor iets wat wellicht in eerste instantie minder tot de verbeelding spreekt, is een interessant ontwikkelingsproces waarin de leerlingen tijdens deze workshop terecht komen. Een uitdagende workshop die het associëren en het abstracte denkvermogen van de leerlingen aanwakkert. Vaardigheden die niet alleen bij kunstzinnige vakken goed van pas komen.

Mondriaan is in dit project onze leermeester en wegwijzer. Door ons te verdiepen in zijn abstracte beeldtaal en hoe die tot stand is gekomen, leren we hoe je de realiteit ook op een abstracte manier kunt vormgeven. In deze lessenserie onderzoeken we hoe we zelf met de beeldelementen lijn, vlak en kleur een interessant kunstwerk kunnen maken.

Deze lessenreeks kan worden afgesloten met een tentoonstelling.

 

Doelgroep                           BO:  1,2,3,4,5,6,7,8

Discipline                            Beeldend 2D

Duur                                      2 lesuren van 90 minuten

Periode en contact         Het hele schooljaar | info@arti-tof.nl

Organisatie

Optie 1: De vakdocent verzorgt de lessen.

Optie 2: De groepsleerkracht verzorgt de lessen. Deze krijgt dan:                           -Een docentenhandleiding met 6 lessen en achtergrondinformatie.               -Beeldmateriaal voor een rijke presentatie van de lessen.                                          -Een inleidende informatieve bijeenkomst vooraf verzorgt door de vakdocent.

Kosten                     

Optie 1:              €195,-  per groep incl. btw

De materiaalkosten zijn excl. btw en worden in overleg bepaald. Er zijn qua materiaalgebruik verschillende opties om deze lessenreeks af te ronden.

Optie 2:             €  per groep excl. btw en inclusief docentenhandleiding

€  voor de inleidende bijeenkomst excl. btw

 

 

 

 

 

 

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Mondriaan
Average rating:  
 0 reviews