cobra 3

Cobra groep 1-8

Volgens de Cobra schilders zijn we allemaal kunstenaars, als we maar spontaan durven zijn. Natuurlijk durven we dat! We gaan experimenteren met kleuren en technieken en ontdekken de kunstenaar in onszelf.

cropped-cropped-banner-slide2-clean.jpg

Hoe verzin je Het? groep 1-8

Abstracte en non-figuratieve schilderkunst spreekt niet zonder meer tot ieders verbeelding. Maar als je meer weet, dan zie je ook meer! Daarom kruipen we deze keer in de huid van Mondriaan. Een pionier op het gebied van deze kunststroming.

gekke bekken maken is leuk 1

Te gekke bekken groep 6-8

Ten tijde van de farao’s en de Romeinen werden er al portretten vervaardigd. Portretten van zeer belangrijke personen. Waarom hebben wij eigenlijk nog geen portret? Hoogste tijd dus om er een van onszelf te gaan maken.

bloementuin

Een prachtige bloementuin
groep 1-4

Een hele mooie bloementuin met heerlijke geuren en zoemende bijtjes, wie wil dat nu niet? Maar wat nu als je geen tuin en geen bloemen hebt? Geen nood, dan schilderen we toch gewoon een bloementuin. De geuren en de bijtjes fantaseren we er zelf wel bij.

 

 

bloementuin

Alles kan gekleurd
groep 4-6

Wat als….de daken nu eens geel of blauw zouden zijn. De huizen niet bruin, maar oranje en paars. De ramen en deuren gekke vormen zouden hebben. Stel je toch eens voor…..

bomen over bomen 1

Bomen over bomen
groep 4-8

Door de eeuwen heen hebben schilders altijd bomen geschilderd. Het is heel verrassend om eens goed naar al die verschillende bomen te kijken. Zien we dan eindelijk door de bomen het bos?

kliederen knoeien dat is boeien 1

Kliederen en knoeien dat is boeien!
groep 1-4

Welkom in het klieder universum. Een plek waar we buiten de lijntjes mogen kleuren en vlekken mogen maken. Misschien mogen we zelfs wel met onze vingers in de verf. Kortom een fantastische plek waar ons geklieder kunst wordt.

 

16043509703_141dcc4be3_o

Een stip is hip!
groep 5-8

Stippen in de schilderkunst hebben vaak iets betoverends. Ze duiken op bij de Aboriginals, in de werken van de pointillisten en zelfs bij ons in Staphorst. Daar willen we natuurlijk meer van weten.

16043509703_141dcc4be3_o

Lekker absurd!

Onze dagelijkse realiteit doet een flink beroep op ons denken. Continu zijn we bezig met logisch nadenken en te bekijken of iets wel klopt c.q. juist is of niet. Vandaar dat het de hoogste tijd is voor wat surrealistisch leven in de brouwerij!