De kunstenaars van Cobra lieten zich veelal inspireren door kindertekeningen. Wij draaien de boel weer om en nemen de Cobra kunst als inspiratie voor onze tekeningen en schilderijen. Dat geeft zeer verrassende resultaten.

Cobra-kunstenaar Constant zei ooit: `Een schilderij is niet een bouwsel van kleuren en lijnen, maar een dier, een nacht, een schreeuw, een mens of dat alles samen’. Het gaat er dus niet om wat voor kleur de vogel heeft en of hij wel lijkt op de vogel die je in het park ziet.

Deze lessenreeks inspireert de leerlingen om zich op een spontane wijze en zonder oordeel of eisen uit te drukken.

Voor iedere jaargroep hebben we specifieke opdrachten ontwikkeld. Het is dan ook een erg leuk project met de gehele school aan te werken!

Als eindproduct maken de leerlingen hun eigen schilderij op doek. En als afronding sluiten we deze lessenreeks af met een tentoonstelling.

 

Doelgroep                       BO:  1,2,3,4,5,6,7,8

Discipline                       Beeldend 2D

Duur                                 6 lesuren van 90 minuten

Periode en contact       Het hele schooljaar mogelijk | info@arti-tof.n

Organisatie

Optie 1: De vakdocent verzorgt de lessen.

Optie 2: De groepsleerkracht verzorgt de lessen. Deze krijgt dan:                           -Een docentenhandleiding met 6 lessen en achtergrondinformatie.               -Beeldmateriaal voor een rijke presentatie van de lessen.                                          -Een inleidende informatieve bijeenkomst vooraf verzorgt door de vakdocent.

Kosten                     

Optie 1:              €585-  per groep incl. btw

De materiaalkosten zijn excl. btw en worden in overleg bepaald. Er zijn qua materiaalgebruik verschillende opties om deze lessenreeks af te ronden.

Optie 2:             €75,-  per groep inclusief docentenhandleiding excl. btw

€150,-  voor de inleidende bijeenkomst excl. btw

 

 

 

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cobra project
Average rating:  
 0 reviews